logo songteksten.net

Biografie van Jaci Velasquez

Jaci Velasquez Jacquelyn Davette Velasques (Jaci) werd op 15 oktober 1979 geboren in Houston, Texas. Ze is de jongste van zes kinderen. Het blijkt al snel dat Jaci talent heeft om te zingen, al op drie-jarige leeftijd zien haar ouders een sterke muzikale aanleg bij hun dochter.

Jacquelyn Davette Velasques (Jaci) werd op 15 oktober 1979 geboren in Houston, Texas. Ze is de jongste van zes kinderen. Het blijkt al snel dat Jaci talent heeft om te zingen, al op drie-jarige leeftijd zien haar ouders een sterke muzikale aanleg bij hun dochter. Op haar negende heeft ze plotseling last van gehoorverlies, maar dat blijkt van korte duur te zijn. Op haar 14-de begint haar muzikale carriere als ze wordt ontdekt door voorganger Mike Atkins van de lokale kerk. Mike wordt Jaci’s manager en ze tekent een contract bij Myrrh Records. In 1996 komt haar eerste album uit ‘Heavenly Place’, ze verkoopt er een half miljoen exemplaren van en bereikt daarmee de goudstatus.

Jaci’s volgende album verschijnt in 1998, ‘Jaci Velasquez’. Ze blijft niet onopgemerkt en Sony Discos (de spaanstalige afdeling van Sony) toont interesse. Ze brengt haar eerste spaanstalige album uit in 1999, ‘Llegar A Ti’. Ook met dit album scoort Jaci en ze staat hoog genoteerd in de Latijns-Amerikaanse hitlijsten.De titelsong van het album behaald zelfs de nummer 1 positie in de Billboard Hot Latin Tracks. Tevens horen we in 1999 het nieuws dat Jaci’s ouders gaan scheiden. In verschillende interviews geeft ze te kennen dat ze daar erg verdrietig om is, ze wordt er een beetje depressief van.

Jaci komt in die tijd ook onder vuur te liggen als ze tijdens het winnen van een Dove Award vergeet om God te bedanken voor de gewonnen award. Ze krijgt meer kritiek te verduren vanuit de christelijke muziekwereld en krijgt ook brieven over de ‘provocerende’ kleding die ze zou dragen. En dat terwijl Latijnse journalisten juist vragen waarom ze zulke conservatieve kleding draagt.

In 2000 vershcijnt het derde engelstalige album van Jaci, genaamd ‘Crystal Clear’. En het jaar daarop, in 2001, brengt ze opnieuw een Spaanstalig album uit met de titel ‘Mi Corazon’. Aan het einde van dat jaar brengt ze ook een kerstalbum uit. In 2002 komt Jaci naar Nederland, ze treedt op tijdens de EO Jongerendag. Het jaar daarna brengt ze twee albums uit, het Engelstalige ‘Unspoken’ en het Spaanstalige ‘Milagro’. Twee jaar daarna komt haar nieuwe album ‘Beauty Has Grace’ uit. In 2002 kreeg Jaci de kans om te acteren in de hollywoodfilm ‘Chasing Papi’. De film kwam op nummer 11 te staan en bracht zes miljoen dollar op.

In 2003 trouwt Jaci in het geheim met haar vriend Darren Potuck van de band AutoVaughn. Ze scheiden weer in 2005. Tijdens een tour met Salvador het volgende jaar komt Jaci zanger Nic Gonzales tegen en ze trouwen op 17 december 2006. Op 3 november 2007 worden ze de trotse ouders van een zoon, de zeven pond wegende Zealand David.

Op het moment werkt Jaci aan twee nieuwe albums. Een engels album met de titel ‘Love Out Loud’, waarvan de release op 18 maart 2008 verwacht wordt. De andere is een Spaanstalig album. Ook heeft ze te kennen gegeven dat ze een boek aan het schrijven is. In oktober 2007 kwam haar kerst EP uit.