logo songteksten.net

Biografie van Katie Melua

Katie Melua is een Britse zangeres en muzikante die op 16 september 1984 in Georgië werd geboren. Ze groeide op in Georgië, tot ze op achtjarige leeftijd met haar ouders naar Belfast in Noord-Ierland en een paar jaar later naar Londen verhuisde. In Londen ging Katie naar de BRIT School for Performing Arts & Technology, waar meer bekende artiesten hebben gezeten.

In 2003 werd ze tijdens een showcase ontdekt door Mike Batt, die net een nieuw label had gevormd en op zoek was naar een zangeres met aanleg voor jazz en blues. In 2003 kwam haar eerste album, "Call Off The Search", uitgebracht. Op het album staan twee door Katie zelf geschreven nummers. In 2005 kwam haar tweede album, "Piece By Piece". Dit album werd in Nederland het best verkochte album van 2005. Het nummer "Nine Million Bicycles" werd in Nederland en België een grote hit, onder andere doordat Katie op het huwelijk van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita optrad. In 2007 kwam haar derde studioalbum, "Pictures", uit. Op dit album staan onder andere de nummers [i]If You Were A Sailboat[/i] en [i]If The Lights Go Out[/i]. In 2008 kwam er een verzamelalbum uit, "The Katie Melua Collection" en in 2009 werd dit album opgevolgd door een live-album van een registratie van haar concert in de O2 Arena in Londen. Dit album heet "Live at the O2 Arena". In mei 2010 verscheen haar album, "The House", waar ze voor het eerst niet voor heet samengewerkt met Mike Batt. Na de release van dit album, raakte ze overspannen en stopte ze tijdelijk met concerten. In 2012 is Katie terug met haar album "Secret Symphony", wat ze weer met Mike Batt maakte.

In 2004, 2007 en 2010 stond Katie op het North Sea Jazz Festival. In 2005 mocht ze op een anti-AIDS-concert in Zuid-Afrika optreden met Queen. In 2007 gooide ze tijdens Domino Day de eerste steen om en trad ze ook op tijdens het programma en in hetzelfde jaar zong ze ook een nummer op het Junior Euroivisiesongfestival in Rotterdam.

Gebaseerd op: nl.wikipedia.org/wiki/Katie_Melua