logo songteksten.net

Biografie van Lily Allen

Lily Rose Beatrice Allen (Hammersmith, 2 mei 1985) is een popartiest uit het Verenigd Koninkrijk. Ze brak in 2006 door met de single Smile.

Ze is de dochter van Keith Allen en Allison Owen. Lily is naar dertien verschillende scholen geweest en toen ze op haar 14e naar de kostschool moest, liep ze weg. Op haar 15e is ze definitief gestopt met school. Lily Allen

Haar debuutalbum, Alright, Still, is in Nederland op 17 juli 2006 uitgebracht. Ze haalde haar inspiratie naar eigen zeggen uit de muziekcollectie van haar ouders.

Op 19 december 2007 meldde een woordvoerder aan de BBC dat Allen in verwachting was. De vader, Ed Simons van The Chemical Brothers is vijftien jaar ouder dan de zangeres en het paar heeft sinds september van 2007 een relatie[1]. Echter, op 16 januari 2008 bevestigde haar woordvoerder aan "The Sun" dat Allen een miskraam heeft gehad[2]. Kort erna is het stel uit elkaar gegaan[3].

In april 2008 gaf Lily twee nieuwe nummers vrij om naar te luisteren op haar MySpace pagina : 'the Fear'en I Could Say. later volgden nog G.W.B en Who'd Have Known.

De release van Lily's nieuwe album "It's Not Me, It's You" was op 9 februari 2009. Op het album staan veel kritische nummers. Als eerste single werd het nummer The Fear uitgebracht op 26 januari 2009. The Fear gaat over Allens angst dat alles om geld zal gaan draaien. Tevens geeft ze in het nummer commentaar op het zijn van een beroemdheid. In het Verenigd Koninkrijk scoorde ze er haar tweede nummer 1-hit mee na Smile. Als tweede single wordt in Europa het nummer Fuck You uitgebracht. Ondanks geruchten dat het nummer over George W. Bush zou gaan, stelt Allen dat het nummer over niemand persoonlijk gaat, maar dat het een nummer voor de jeugd is. In de Verenigde Staten wordt in plaats van dit nummer het nummer Not Fair uitgebracht, over een man die ze wel aantrekkelijk vindt, maar haar seksueel niet kan opwinden.