logo songteksten.net

Biografie van Colbie Caillat

Colbie Marie Caillat (Newbury Park, California, 28 mei 1985) is een Amerikaanse Acoustic-folk zangeres en songwriter die nu in Malibu, California woont.

Het plotselinge succes van Caillat begon op haar Myspace-profielensite, waarop ze gedurende 4 maanden lang als enige in haar vak succes had, maar niet getekend had bij een platenmaatschappij. Dit kwam mede door haar nummer Bubbly hetgeen meer dan 9 miljoen keer is beluisterd en inmiddels al door meer dan 1 miljoen mensen bekeken is op tv en internet. In totaal hebben meer dan 17 miljoen mensen naar haar nummers op haar Myspace geluisterd.

Caillat (uitspraak: Kallee) is de dochter van Diane Caillat en Ken Caillat, en aangezien haar vader een producer in de muziekscene is, heeft hij haar muziek voor haar helpen te produceren.

Caillat's debuutalbum werd op 17 juli 2007 uitgebracht, onder de naam Coco met nummers als The Little Things, Feelings Show en natuurlijk Bubbly. Het album werd de nummer 1 in de iTunes Charts. Het debuteerde op nummer 5 van de Billboard 200 en werd ongeveer 51,000 keer verkocht in de eerste week na de release. De single Bubbly was tevens het nummer van de week op iTunes.

Caillat begon met het schrijven en zingen van nummers met haar goede vriend Jason "Jay" Reeves. Ze tourt tijdelijk met The Goo Goo Dolls. Verder heeft ze nog getourd met John Mayer.