logo songteksten.net

Biografie van Esmee Denters

Op 25 augustus 2006 maakte Denters een pagina aan op de videowebsite YouTube. Op die website plaatste zij meerdere filmpjes van zichzelf waarop ze liedjes zingt. Het waren veelal covers van andere popsterren maar ook enkele van haarzelf. Verschillende mensen over de hele wereld reageerden vol lof over haar zangprestaties en verschillende platenmaatschappijen meldden zich bij haar in het begin van 2007. Denters koos uiteindelijk voor een contract bij Tennman Records, het label van Justin Timberlake. Er ontstonden plannen voor een realitysoap rondom Denters in de Verenigde Staten, waarin ze wordt gevolgd tot de release van haar debuutalbum. Denters is ongeveer tien dagen in Amerika geweest om liedjes op te nemen in de studio . Ook zong ze een lied in dat was geschreven door Kelly Rowland van Destiny's Child. Daarna vloog ze naar Zweden om daar enkele dagen liedjes te schrijven en op te nemen.

In Nederland was Denters te gast in De Coen & Sander Show, in het televisieprogramma SBS 6 Shownieuws, Goedemorgen Nederland, JENSEN!, De Wereld Draait Door en in het Tien-programma Het Land van Maas en Geel. Daarin vertelde zij, dat ze eerder mee deed aan het tv-programma Popstars: The Rivals, maar niet verder kwam dan de eerste ronde.

Denters werkt onder andere samen met producer Billy Mann van A&M Records. Deze is naast producer ook de manager van Kelly Rowland, die Denters naar Amerika heeft gehaald en een nummer heeft opgenomen. Dit vertelde Denters eind mei in het tv-programma Life & Cooking. Ook werd een filmpje geüpload waarin zij What Goes Around... van Justin Timberlake zong in een kamer waar de zanger bij was, die aan het eind van de video dat grapte dat zij zijn lied "beter zingt dan hijzelf". Later verscheen er ook een video waarin Denters samen zong met Natasha Bedingfield en in 2009 een clip waar zij Takin' Back My Love van Enrique Iglesias zong, waar hij tevens bij was. Dit was een aankondiging dat ze in het voorprogramma zou staan van de Europese Greatest Hits tour van Enrique Iglesias.

Begin juni maakte Denters bekend in het programma JENSEN! dat zij een platencontract heeft getekend bij Tennman Records, het nieuwe label van Justin Timberlake. Ze is de eerste artieste die bij het label tekent. Daarnaast maakte zij bekend dat ze in het voorprogramma staat van Timberlake op 16 juni in de Amsterdam ArenA, haar eerste officiële optreden ooit. Tijdens het optreden filmde ze het publiek voor een filmpje op YouTube. Hierna reisde Denters met de tour van Timberlake mee en trad op in Noorwegen, Denemarken en tweemaal in Zweden.

Inmiddels heeft haar foto op de voorpagina van Billboard gestaan. 6 juni 2007 stond ze op de voorpagina van NRC Handelsblad, een week later een halve pagina in het kunstkatern.

Op dinsdag 6 november 2007 was Denters te gast in The Oprah Winfrey Show. Diezelfde dag bracht zij haar eerste single genaamd Crazy Place uit, waarvan de opbrengst naar Oxfam ging.

Op 31 december 2007 werd bekend dat Denters in de top 10 is geëindigd van populairste filmpjes.

In november 2008 brengt Denters een tweede nummer uit Follow My Lead. Dit is een duet met Timberlake. Ze treedt met dit nummer op tijdens het YouTubeLive concert. In maart 2009 maakt YouTube een grote blunder door per ongeluk het profiel van de zangeres te verwijderen. Drie dagen lang konden de fans niet de video's online bekijken, maar uiteindelijk kwam alles in goede staat terug.

In april 2009 lekte Outta Here, de eerste single van Denters' langverwachtte debuutalbum, uit op diverse sites. Het nummer werd geproduceerd door Polow da Don & Justin Timberlake en een bijhorende clip is inmiddels opgenomen in de Verenigde Staten. De release vond plaats op 6 april 2009. In een interview met Radio 538 vertelde ze dat haar album ook Outta Here is getiteld en heeft 22 mei zijn release gekregen.