logo songteksten.net

Rowwen Hèze treedt op in stiltegebied

(Novum) - Rowwen Hèze geeft in september twee concerten in het stiltegebied de Mariapeel. De band geeft een normaal optreden, de fans kunnen via koptelefoons genieten van de klanken van de Limburgers.

"Tijdens deze concertreeks beleven het publiek en de band samen de Peel op een unieke manier", zegt zanger Jack Poels. "Zo spelen we De Peel in Brand letterlijk vanaf de plek die als inspiratiebron diende. Zie je het al voor je, de Peel die rood kleurt door de ondergaande zon."

De band heeft Staatsbosbeheer erbij betrokken. "Toen bleek dat het om stilteconcerten ging, waarbij de natuur volledig in haar waarde wordt gelaten, zijn we mee gaan zoeken naar mogelijkheden", zegt een woordvoerder. Staatsbosbeheer roemt de manier waarop Poels en zijn mannen de schoonheid van de Peel verwoorden.

Voor het concert wordt geen podium of tribune gebouwd. De band speelt tussen de bomen op het turf en het publiek staat op een heuvel. Er zijn vierhonderd kaarten beschikbaar voor ieder concert, omdat anders de natuur te veel verstoord wordt. De twee optredens worden gehouden op 10 en 11 september.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren