Veldhuis en Kemper in Kuifje-film van Spielberg

Door Novum, donderdag 18 augustus 2011 10:26, views: 3, bron: Novum

(Novum) - Remco Veldhuis en Richard Kemper krijgen een stem in De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn. Het cabaretduo is in de Nederlandse versie van de animatiefilm van Steven Spielberg te horen als de detectives Jansen en Janssen. Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson produceerde de film.

Levi van Kempen, bekend van Onderweg naar Morgen en de musical Grease, spreekt de stem in van Kuifje en cabaretier Najib Amhali is te horen als Omar Ben Salaad. In de Amerikaanse versie spreekt Jamie Bell, die doorbrak met de dansfilm Billy Elliot, de stem in van Tintin.

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, zoals de avonturenfilm van Spielberg in het Engels heet, is opgenomen in 3D Motion Capture. Daarbij worden de bewegingen van acteurs omgezet in animatie.

In de film krijgt Kuifje aanwijzingen voor de locatie van het gezonken schip genaamd Eenhoorn. Hij gaat met zijn vrienden op zoek naar het schip waarin een schat zou liggen.

De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn wordt momenteel ingesproken. De film draait vanaf 26 oktober in de Nederlandse bioscopen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten


bottrap