logo songteksten.net

Skunk Anansie tempert 'regendans' na Pukkelpop

(Novum) - Skunk Anansie is nog steeds aangedaan door Pukkelpop, maar maakt al voorzichtig grapjes over het drama. De rockband stond donderdag op de planken toen het noodweer uitbrak. "Wij hebben een regendans ontwikkeld", grapt bassist Cass voor de camera van Novum Nieuws. "Misschien moeten we die maar een beetje temperen."

"Het is verschrikkelijk", blikt zangeres Skin drie dagen na het drama terug. "Ik vind het verschrikkelijk voor de nabestaanden. Hun kinderen gingen naar een concert en kwamen niet meer terug, dat is erg triest."

"Voor ons optreden kregen we te horen dat er een storm op komst was", kan bassist Cass zich nog herinneren. "Maar niemand wist dat het zo erg zou zijn." De Britse band moest het optreden afbreken en in allerijl op zoek naar beschutting. "De regen waaide het podium op, soms wel met een snelheid van 170 km/u. Binnen vijf minuten waren we allemaal drijfnat, net alsof we in een zwembad waren gesprongen. Het werd te gevaarlijk om op het podium te blijven."

Skunk Anansie rende van het podium af en de bandleden raakten elkaar kwijt. "We vluchtten allemaal een andere kant op, ik had geen idee waar iedereen was", gaat Cass verder. "Ik ben zelf in de laadruimte van een vrachtwagen naast het podium gesprongen. Van daaruit hoorde ik mensen gillen toen ik de toren naast het podium om zag vallen."

Door rukwinden, onweer en hevige neerslag op Pukkelpop begaven verschillende festivaltenten het. Ook bomen waaiden om. Naast het hoofdpodium, waar Skunk Anansie optrad, viel een geluidstoren om. Het gevaarte kwam op een van de vrachtwagens van de band terecht.

Skunk Anansie heeft na alle gebeurtenissen veel respect voor de organisatie van Pukkelpop. "Ze hebben een geweldig festival georganiseerd, dat dit zou gebeuren wist niemand", zegt Cass. "De organisatie is erg goed omgegaan met het drama. Niemand had dit kunnen voorkomen en niemand had het beter aan kunnen pakken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren