Lady Gaga zegt 'nee' tegen Lady Googoo

Door Novum, vrijdag 14 oktober 2011 12:45, views: 3, bron: Novum

(Novum) - Het liedje The Moshi Dance van de virtuele popster Lady Googoo mag niet meer gebruikt worden. Lady Gaga en haar advocaat hebben daar een stokje voor gestoken, schrijft de website Music Week.

Lady Googoo is een gamepersonage uit de koker van studio Mind Candy. Googoo is te zien in het spel Moshi Monsters. Daarin mag Lady Googoo nog wel verschijnen van de rechter, maar Mind Candy mag het gamepersonage niet meer gebruiken in filmpjes en liedjes.

De plannen van Mind Candy vallen door de rechtelijke uitspraak in het water. Via Moshi Music wilde het bedrijf een verzamelalbum uitgeven met onder meer het nummer van Lady Googoo. Het liedje is ook verwijderd van Youtube.

"Kinderen kunnen gemakkelijk onderscheid maken tussen het personage en de zangeres", zegt studiobaas Michael Acton Smith van Mind Candy. Smith is teleurgesteld dat Lady Gaga de humor van de parodie niet inziet.

Lady Googoo is een populair gamepersonage in het spel Moshi Monsters. De persiflage op de popzangeres is populair onder de jonge gamers. Op Youtube was het nummer, voordat het offline gehaald werd, miljoenen keren bekeken.

Moshi Monsters is een webspel dat wereldwijd door vijftig miljoen kinderen tussen 6 en 12 jaar wordt gespeeld.

Gekoppelde artiesten


bottrap