logo songteksten.net

Sam Mendes blogt over James Bond-film

(Novum) - Regisseur Sam Mendes heeft een boekje opengedaan over Skyfall, de James Bond-film waar hij aan werkt. "Dit wordt mijn eerste Britse film", zegt de Engelsman op zijn videoblog. "Ik heb het gevoel dat mijn Amerikaanse jaren mijn leertijd waren voor deze film."

Mendes debuteerde in 1999 met het drama American Beauty en maakte daarna vier films in de Verenigde Staten. "Mijn persoonlijke relatie met Bond begon toen ik 9 of 10 jaar oud was," vertelt de 46-jarige Mendes. "Ik ben altijd een fan geweest van de films."

De regisseur heeft nog maar weinig losgelaten over de plot van Skyfall en wil ook in zijn videoblog niets daarover kwijt. "Het is nog altijd mogelijk om een grote, mooie film te maken en tegelijkertijd iets te zeggen over de maatschappij waarin we leven."

Mendes was onder de indruk van Daniel Craig in Casino Royale uit 2006 waarin de Britse acteur voor het eerst te zien was als James Bond. "Het realistische spel van Daniel Craig deed me denken aan de Sean Connery-films." Ook complimenteert hij Martin Campbell voor de regie van die film. Over Marc Foster, die in 2008 het vervolg Quantum of Solace regisseerde, zegt hij niets.

"Iedere regisseur maakt een speelfilm met een groot budget altijd in heel kleine stapjes", vertelt Mendes nog over zijn werkwijze. "Als je probeert films van dit kaliber in een keer te maken, explodeert je hoofd." Skyfall draait deze winter in de bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren