logo songteksten.net

Film over Ol' Dirty Bastard in de maak

(Novum) - Michael K. Williams gaat de overleden Wu Tang Clan-rapper Ol' Dirty Bastard spelen in de biografische film Dirty White Boy. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De 45-jarige Williams is bekend van rollen in de tv-series The Wire en Boardwalk Empire. Regisseur Joaquin Baca-Asay maakt met de film zijn speelfilmdebuut.

De film wordt verteld vanuit het perspectief van Jarred Weisfeld, die de manager van Ol' Dirty Bastards was. De rapper, kortweg ODB genoemd, overleed aan een hartaanval door een combinatie van cocaïne en pijnstillers.

Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Weisfeld en de moeder van ODB, Cherry Jones. De film wordt geproduceerd door Lars Knudsen en Jay Van Hoy die vorig jaar ook samenwerkten aan de komedie Beginners.

"We weten allebei heel goed wie Ol' Dirty Bastard was, maar dit verhaal heeft ons ontzettend geraakt", schrijven de producenten in een verklaring. "Als filmmakers weten we dat dit een geweldige film kan worden." De makers vergelijken de film met de komedie Risky Business en het muziekdrama 8 Mile, met evenveel humor, duisterheid en menselijkheid.

Wanneer de nog titelloze film in de bioscopen moet gaan draaien is nog niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren