Linda de Mol heeft nog steeds moeite met kritiek

Door Novum, zaterdag 28 april 2012 12:11, views: 4, bron: Novum

(Novum) - Kritiek doet Linda de Mol nog steeds pijn. "Maar het doet me wel steeds minder", vertelt de 47-jarige presentatrice zaterdag in De Telegraaf.

Dankzij de sociale media leest De Mol soms 'verschrikkelijke dingen' over zichzelf. "In het begin was ik helemaal van slag. Nu kan ik er prima doorheen scrollen en denken: ah, weer zo'n idioot. Get a life."

De Mol vindt kritiek uit onverwachte hoek nog steeds pijnlijk. "Bijvoorbeeld van een leuke collega. Dat vind ik nog steeds kwetsend", bekent de presentatrice. "Mensen denken misschien: je hebt zo veel succes, wat kan het jou schelen als iemand iets lulligs over je zegt? Totdat het je zelf overkomt."

De Mol heeft geen behoefte om zich te verweren. "Het is dan verleidelijk om hard terug te slaan, om iets kloterigs terug te zeggen. Maar je verlaagt je dan tot dat niveau, dus dat doe ik zo min mogelijk."

Soms krijgt de blondine ook kritiek van haar broer John de Mol. "Dat is ook even slikken. Maar ik heb ook kritiek op hem, volgens hem tot vervelens toe." Volgens De Mol is het goed dat zij en haar broer elkaar de waarheid vertellen. "We zijn inmiddels in de positie dat je weinig inhoudelijke kritiek krijgt en zo houden we elkaar scherp."

bottrap