Nieuwe dinsdagavond Net5 moeizaam van start

Door Novum, woensdag 2 mei 2012 12:14, views: 3, bron: Novum

(Novum) - De nieuwe dinsdagavond van Net5 heeft geen vliegende start kunnen maken. Het nieuwe programma Te Mooi om Waar te Zijn trok 115 duizend kijkers en de eerste aflevering van een nieuw seizoen Model in 1 Dag bleef steken op een kijkersaantal van 225 duizend. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

In Te Mooi om Waar te Zijn worden zeven verschillende en veeleisende singles gevolgd bij hun zoektocht naar de ideale partner. In Model in 1 Dag worden twee meisjes van de straat geplukt om binnen een dag te worden omgetoverd tot model. Een jury, bestaande uit onder anderen Christina Curry, beoordeelt de modellen.

Beide programma's wisten niet te eindigen in de top 25 van beste bekeken programma's van de dinsdag. Het achtuurjournaal op Nederland 1 eindigde met 1,7 miljoen kijkers bovenaan de lijst.

Net5 en het verwante SBS 6 kampen al enige tijd met tegenvallende kijkcijfers. In maart haalde Net5 om deze reden nog twee programma's vroegtijdig van de buis: Daten in het Donker gepresenteerd door Gigi Ravelli en Welkom op Mijn Bruiloft gepresenteerd door Bas Muijs.

bottrap