logo songteksten.net

Joan Franka kijkt vooruit en droomt van wereldreis

(Novum) - Joan Franka heeft het Eurovisie Songfestival achter zich gelaten en kijkt weer vooruit. "Het was mijn pad niet", concludeert de zangeres, die namens Nederland strandde in de tweede halve finale. "Een wereldreis maken met mijn muziek: dat is mijn droom en mijn lot."

"Die wereldreis, die ga ik ook echt maken. Dat moet ik doen", vervolgt Franka. "Echt met mijn muziek op reis. Dat hoort erbij." Het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan heeft haar in ieder geval al een beetje op weg geholpen. "Ik heb nog op het Duitse feest opgetreden en dat was superleuk. Ik mocht naar Istanbul en ik heb in Bakoe opgetreden. Mijn wereldreis is al een beetje begonnen."

In haar schaarse vrije tijd in Azerbeidzjan heeft ze geprobeerd een begin te maken aan een album. "Ik heb wel dingetjes geschreven, maar geen liedjes afgemaakt. Nu zijn er alleen wat muzieklijnen en ideeën ontstaan. Dingetjes", zegt de zangeres, die snel aan de slag gaat met de plaat.

De cd zal waarschijnlijk een paar soortgelijke liedjes als haar Songfestivalnummer You and Me bevatten. "Dus heel vrolijk, want dat vind ik heel leuk. Maar ook een paar totaal andere nummers. Rustige, echt gevoelige liedjes, want daar ben ik ook heel erg van", legt Franka uit. "Ik hou wel van liedjes schrijven waar ik mijn gevoel in kwijt kan. Mijn liedjes zijn mijn dagboek."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren