logo songteksten.net

Hologramconcert Marilyn Monroe op losse schroeven

(Novum) - Het optreden van het hologram van Marilyn Monroe gaat mogelijk niet door. De beheerders van haar nalatenschap zijn niet blij met de digitale versie van de Hollywoodlegende en dreigen met een rechtszaak. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite The Hollywood Reporter.

Digicon Media werkt aan het project Virtual Marilyn Live - A Musical Celebration of the Birth of the Pop Icon. Hoewel het bedrijf de rechten op de beeltenis van de zangeres en actrice bezit, geldt dat niet voor andere zaken die Monroe betreffen. Vertegenwoordigers van Monroes nalatenschap willen echter dat het bedrijf stopt met het gebruik van bijvoorbeeld namen en logo's

Het mediabedrijf laat weten dat de nabestaanden al vijftien jaar op de hoogte zijn van de ontwikkeling van het project. Het stadium waarin protest kan worden ingediend in verband met rechten is volgens Digicon Media daarom al lang gepasseerd. Daarnaast zegt het bedrijf dat de digitale versie van Monroe totaal los staat van de vrouw die in 1962 overleed aan een overdosis drugs.

De trend om overleden sterren door middel van een hologram weer tot leven te roepen werd in april gezet toen Dr. Dre op het podium stond met een virtuele Tupac Shakur. Later werd bekend dat er ook een digitale Elvis Presley wordt ontwikkeld. Het evenbeeld van Monroe moet later dit jaar op het podium staan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren