logo songteksten.net

Snow Patrol schrapt nummers voor nieuw album

(Novum) - Snow Patrol heeft een aantal nummers weggegooid die bestemd waren voor de nieuwe plaat. De nummers waren over van het vorige album Fallen Empires, maar frontman Gary Lightbody heeft ze vervangen door nieuw geschreven materiaal.

"We hebben die nummers geschrapt. De liedjes die ik het laatst heb geschreven verschillen erg van de nummers die we eerder hebben gemaakt. Het is verbijsterend materiaal", jubelt de 36-jarige Lightbody tegen het Britse muziektijdschrift NME.

De zanger en gitarist vindt het 'geweldig' dat Fallen Empires uit 2011 goed verkoopt in Europa, maar vindt het jammer dat de plaat niet zo'n succes is in de Verenigde Staten. "De cd verkoopt minder in de Verenigde Staten dan we hoopten, maar alsnog verloopt het niet rampzalig."

Lightbody is niet tevreden totdat Snow Patrol 'groot is in Amerika' en 'groot is in de wereld'. "Ik ben nooit voldaan. Ik ben natuurlijk erg dankbaar en gezegend met wat ik heb, maar ik wil spelen in grote stadions over de hele wereld."

Wanneer de nieuwe cd verschijnt, is nog niet bekend. Eerder maakte drummer Jonny Quinn bekend dat het 'positieve liedjes' worden. Snow Patrol is in Nederland onder meer bekend van de nummers Just Say Yes, Shut Your Eyes en Chasing Cars. De band staat zaterdag op Rockin' Park in Nijmegen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren