logo songteksten.net

Forse schade voor Rowwen Hèze na instorten tent

(Novum) - Rowwen Hèze heeft behoorlijk wat schade ondervonden van de ingestorte tent op het Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkerwold. De bandleden waren nog niet in de tent aanwezig toen zaterdag noodweer uitbrak, maar de instrumenten stonden al klaar voor het optreden. "Je praat zo over een half miljoen", zegt gitarist Theo Joosten tegen de Limburgse omroep L1 over de schade.

"Maar we zullen kijken hoe het uitpakt. Misschien is het met het zaakje opendraaien en laten drogen opgelost", hoopt Joosten. "We zullen moeten afwachten."

De muzikant zou het verschrikkelijk vinden als een aantal van zijn instrumenten zwaar beschadigd blijkt te zijn. "Gitaren zijn toch dierbaar. Ik heb er gitaren bij, daar speel je al je hele leven op. Dus als die gebroken zouden zijn of wat dan ook, dat zou een ramp zijn."

De bandleden zaten in de bus toen noodweer uitbrak op het festivalterrein in Steenwijkerwold waar de Limburgse band zou optreden. Toen de tent instortte waren ongeveer 150 mensen in de tent aanwezig. Dertien mensen belandden in het ziekenhuis. "Heftig, heel heftig", zegt Joosten. "We zagen mensen met bebloede hoofden langs de bus lopen waar we in zaten. We waren hartstikke stil en verbijsterd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren