logo songteksten.net

Zoë Saldana gaat Nina Simone spelen

(Novum) - Zoë Saldana gaat de rol van zangeres Nina Simone spelen in de biografische film Nina. David Oyelowo heeft getekend voor de rol van haar manager Clifton Henderson, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Mary J. Blige zou aanvankelijk Simone spelen, maar ze haakte af toen het project werd vertraagd door financieringsproblemen.

Nina Simone werd in de jaren vijftig bekend als zangeres en liedjesschrijfster. In de jaren zestig nam ze ook actief deel aan burgerrechtenprotesten en schreef ze politieke nummers als Backlash Blues.

Henderson was haar manager en assistent later in haar leven. Door problemen met de fiscus verliet de Amerikaanse haar geboorteland. Ze woonde in verschillende landen, waaronder een tijdje in Nijmegen en Amsterdam. Ze overleed in 2003 in Frankrijk op 70-jarige leeftijd.

De 34-jarige Zaldana is bekend van haar rol in 3D-film Avatar. Ze heeft pas de opnamen van de thriller Out of Furnace afgerond met Christian Bale. Nina gaat op 16 oktober in productie in de Amerikaanse stad Los Angeles.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren