logo songteksten.net

Black Eyed Peas aangeklaagd voor contractbreuk

(Novum) - The Black Eyed Peas zijn aangeklaagd voor contractbreuk door gamebedrijf Ubisoft. De Franse game-uitgever eist een miljoen dollar van BEP Music omdat de band niet meer meewerkt aan onder meer een spel voor smartphones. Dat blijkt uit documenten van de rechtbank van Los Angeles. Vorig jaar verscheen nog wel een dansspel rond de band.

BEP Music, het bedrijf achter de band, en Ubisoft werkten in 2011 samen aan het dansspel The Black Eyed Peas Experience voor de Nintendo Wii en Xbox 360. Een tweede spel dat het gamebedrijf maakte voor onder meer Apple-apparaten, werd maandenlang door BEP Music genegeerd. Contractueel zou de band binnen tien dagen hebben moeten reageren.

De rechtszaak is niet de eerste waar de band bij betrokken is. Afgelopen zomer klaagden drie van de vier bandleden hun manager aan nadat was gebleken dat hij jarenlang geen belasting had betaald namens het drietal. The Black Eyed Peas heeft momenteel een pauze ingelast om volgend jaar weer aan een nieuw album te gaan werken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren