logo songteksten.net

Mick Jagger werkt aan James Brown-film

(Novum) - Mick Jagger heeft zich als producent aangesloten bij een film over het leven van James Brown. De producenten hebben The Help-regisseur Tate Taylor gevraagd aan de slag te gaan met het filmproject, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De muziekfilm wordt een coproductie van Jagger en Hollywoodproducent Brian Grazer, bekend van films als American Gangster, J. Edgar en Cowboys & Aliens. Naast de gesprekken met Taylor zoeken de twee ook naar een geschikte acteur voor de rol van Brown.

"Het is een grote eer om betrokken te zijn bij een project dat zo rijk is als het levensverhaal van de legendarische James Brown", zegt Jagger in een reactie. "Hij was een betoverende artiest met een fascinerend leven."

De film gaat over de armoedige jeugd van Brown en zijn weg naar de titel Godfather of Soul. Het filmproject is al van de grond gekomen toen de zanger nog leefde en hij heeft zelfs een actieve rol gespeeld in de totstandkoming. Brown overleed in 2006 op 73-jarige leeftijd aan een hartfalen. Browns familie is nog altijd betrokken bij het project.

Wanneer de film in productie gaat, is nog even de vraag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren