logo songteksten.net

Kylie Minogue is muze Andy Warhol in tv-comeback

(Novum) - Kylie Minogue keert terug naar de televisie. Zo’n 25 jaar na haar vertrek bij de Australische soap Neighbours heeft ze een rol bemachtigd in het komische drama Hey Diddly Dee, waarin ze de muze van kunstenaar Andy Warhol speelt. Dat schrijft de Britse krant The Guardian donderdag.

Hey Diddly Dee is een aflevering in de Playhouse Presents-serie op de Britse zender Sky Arts. Het scenario wordt omschreven als een typisch detectiveverhaal waarin een groep acteurs een toneelstuk over Warhol opvoert.

Peter Serafinowicz, bekend van films als Couple’s Retreat en Shaun of the Dead, en als de stem van Darth Maul in Star Wars Episode 1: The Phantom Menace, speelt het Warhol-personage. Ook David Harewood, bekend van de tv-serie Homeland, is in een hoofdrol te zien. Marc Warren schreef het scenario en voert de regie. De Britse komiek en presentator Stephen Fry is een van de coproducenten.

Eerder deze week verscheen het nieuws dat de 44-jarige Minogue wilde stoppen met zingen om zich meer te kunnen toeleggen op acteren. Hoewel ze inmiddels heeft gezegd haar zangcarrière niet op te willen geven, is dit een van de acteerprojecten waar ze zich op wil richten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren