logo songteksten.net

Day-Lewis en Riva winnen acteurs-Bafta's

(Novum) - Daniel Day-Lewis en Emmanuelle Riva hebben zondagavond bij de prijsuitreiking van de British Academy of Film and Television Arts de prijzen voor beste acteur en actrice gewonnen. De 55-jarige Day-Lewis won voor zijn rol als president Abraham Lincoln in het politiek drama Lincoln van Steven Spielberg. De bijna 85-jarige Française won voor haar rol als de hoogbejaarde Anne in het drama Amour, wier relatie met haar man na een hersenbloeding ernstig op de proef wordt gesteld.

Christoph Waltz won de Bafta voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol als Dr. King Schultz in de western Django Unchained van Quentin Tarantino. Schultz is een premiejager die zich voordoet als tandarts en de slaaf Django, de rol van Jamie Foxx, vrijkoopt. Hij heeft Django nodig om enkele blanke misdadigers te herkennen om zo hun premie te kunnen opstrijken. Gaandeweg krijgen de twee mannen een onwaarschijnlijke band.

Anne Hathaway wist de Bafta in de wacht te slepen voor haar rol als Fantine in de musicalverfilming Les Misérables. De film over het 19e-eeuwse Parijs deed nogal wat stof opwaaien omdat regisseur Tom Hooper ervoor had gekozen niet, zoals gebruikelijk, studio-opnames van de zang op te nemen maar de acteurs live op de set mee te laten zingen. Fantine moet na een ongeplande zwangerschap haar dochter afstaan. Gelukkig is daar Jean Valjean, de rol van Hugh Jackman, die haar dochter adopteert. Hij is echter een voormalig bajesklant en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de nietsontziende politieman Javert, die hoopt dat Valjean weer de fout in gaat.

De Bafta's werden zondagavond uitgereikt in het Royal Opera House in Londen. De prijzen zijn niet alleen een sterke stimulans voor veel Britse films, maar worden ook gezien als een belangrijke indicator voor de Oscars, die dit jaar op 24 februari in Los Angeles worden uitgereikt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren