logo songteksten.net

Argo toch nog winnaar bij Bafta Awards

(Novum) - Argo werd op de valreep nog de winnaar tijdens de prijsuitreiking van de British Academy of Film and Television Arts. Het politieke drama van en met Ben Affleck was zeven keer genomineerd maar wist voor het grootste deel van de avond alleen beste montage op zijn conto te schrijven. Tegen het einde van de uitreiking, wanneer de meest prestigieuze prijzen worden uitgereikt, sleepte de film echter ook de Bafta voor beste regie en beste film in de wacht.

De grote verliezer van de avond was Lincoln. Daniel Day-Lewis won wel de Bafta voor beste acteur in een hoofdrol, maar het politieke drama van Steven Spielberg wist geen van de negen verdere nominaties te verzilveren.

Ook Life of Pi kwam er niet best vanaf bij deze Britse filmprijzen. De film was negenmaal genomineerd, waaronder in de meest prestigieuze categorie beste film. Slechts twee nominaties werden verzilverd, in de relatief onbelangrijke categorieën cinematografie en visuele effecten.

De Bafta's werden zondagavond uitgereikt in het Royal Opera House in Londen. De prijzen zijn niet alleen een sterke stimulans voor veel Britse films, maar worden ook gezien als een belangrijke indicator voor de Oscars, die dit jaar op 24 februari in Los Angeles worden uitgereikt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren