logo songteksten.net

Daniël Lohues kan niet tegen kritiek

(Novum) - Daniël Lohues vindt het verschrikkelijk om negatieve recensies te lezen. "Daar kan ik totaal niet mee omgaan", zegt de 42-jarige zanger tegen Novum Nieuws. "Ik lees het niet en wil het niet meer lezen."

"Geen enkele kritiek klopt", lacht Lohues, die toegeeft dat hij een beetje overdrijft. "Als iemand zegt: let daar eens op, kan ik dat natuurlijk wel hebben. Maar ik heb de muziek gemaakt en weet hoe het in elkaar zit. Als iemand daar iets anders van vindt is dat zijn of haar belevingswereld. Dat moet jij weten. Maar ik kan er helemaal niet mee omgaan."

Toch zijn er uitzonderingen waarin de zanger leunt op de mening van een ander. "Als Herman Finkers komt kijken, trek ik me daar alles van aan. En ook als Herman van Veen iets zegt", geeft Lohues toe. "Dat zijn de maestro's. Die zien het ook en zitten erbij. Ik ben geen voetballer die een doelpunt probeert te scoren. Dan kun je zeggen: waarom heb je dat gedaan? Ik maak gewoon liedjes. Maar ik ben ook verwend want ik krijg bijna altijd goede recensies."

Lohues is momenteel alleen maar met muziek bezig. Zo werkte hij de afgelopen tijd aan zijn plaat Ericana, die sinds kort in de winkel ligt. De muzikant richt zich bewust op zijn muziek en wil niet met randzaken bezig zijn. "Ik zat tien jaar geleden bijvoorbeeld in de jury van het Nationaal Songfestival. Dan krijg je een heleboel negatieve ervaringen op straat."

De zanger kreeg regelmatig mensen op zich af die negatieve dingen riepen of hard op zijn schouders sloegen. "Dus ik blijf een beetje onder de radar. Ik wil dat het wel een beetje normaal is", vertelt hij. "Mensen hebben nu wel in de gaten dat ik niet een showbizzfiguur ben die het liefst in de picture staat. Dus als mensen nu iets tegen me zeggen is het gewoon vriendelijk."

Lohues, die tot en met juli zeventig optredens voor zijn theatertournee op de planning heeft staan, is inmiddels bijna nooit meer gespannen voor een optreden. "Alleen het allereerste optreden van een toer ben ik nerveus. Ik heb de hele voorstelling bedacht met een verhaal en alles erbij", aldus Lohues, die het vertellende gedeelte van tevoren nooit oefent. "Het verhaal moet op de avond zelf voor het eerst gebeuren en daar word ik wel zenuwachtig van. Voor de rest niet meer."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren