logo songteksten.net

Daniël Lohues: Henny Vrienten veel beter dan Sting

(Novum) - Daniël Lohues vindt Henny Vrienten een geweldige muzikant. Lohues, die maandagavond met Vrienten en andere collega's in Carré staat, stelt zelfs dat de Doe Maar-zanger beter is dan singer-songwriter Sting.

"Toen ik met Henny Vrienten ging werken in de studio, was dat heel indrukwekkend", vertelt Lohues aan Novum Nieuws. "Ik denk dat Vrienten nog veel beter is dan Sting. Dat weet ik wel zeker."

Daniël vindt Sting heel bijzonder. "Maar Henny Vrienten... Als die naar Engeland of Amerika was gegaan, was die man wereldberoemd geweest", aldus de muzikant. "En nu is hij hier wereldberoemd, hij is echt een maestro. En ook nog een hele vriendelijke man. En grappig."

Vrienten is een van de weinigen waarmee Lohues langer dan tien minuten kan telefoneren. "Terwijl ik hem helemaal niet zo heel goed ken", aldus Lohues. "Ik heb een 'telefoonding', ik kan dat niet zo goed. Maar met hem heb ik altijd hele gesprekken over gitaren. Heel fijn, muzikanten onder elkaar of zo."

Vrienten staat maandagavond naast Lohues met onder meer Jan Akkerman en Anne Soldaat op de planken van Carré. De artiesten brengen zowel solo als in groepen hun favoriete (gitaar)nummers ten gehore.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren