logo songteksten.net

Paul van Vliet schrijft Oranjelied

(Novum) - Paul van Vliet heeft mogelijk een alternatief voor het Koningslied. De cabaretier schreef het nummer Oranje, de Kleur van Mijn Hart. "Het was niet zo bedoeld, maar het zou kunnen dienen als alternatief voor het teruggetrokken Koningslied", laat hij weten in een verklaring.

"Ik heb het lied zondag als toegift van mijn show Zondag in Den Haag in de Koninklijke Schouwburg gezongen. Het publiek was enthousiast en zong spontaan het refrein mee. Dat is veelbelovend", vindt Van Vliet, die meerdere keren heeft opgetreden voor koningin Beatrix. Het nummer is afgelopen weekeinde opgenomen.

Van Vliet is niet de enige die een lied aanbiedt. Ook Wim de Bie heeft een idee, zo schrijft hij op zijn website. "Ik heb nog een oud nummertje liggen dat me buitengewoon geschikt lijkt." Wat hem betreft kan iedereen zijn eigen tekst meezingen op de melodie van het Wilhelmus.

Henny Huisman bedacht zondagochtend een nieuwe versie van Met Z'n Allen. "Dat is door de miniplaybackshow een groot succes geworden en iedereen zingt het mee", zei hij tegen De Telegraaf. "In tien minuten heb ik ook al een tekst geschreven. Misschien is het een idee voor het Nationaal Comité Inhuldiging."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren