logo songteksten.net

Van den Ende steekt hand in eigen boezem

(Novum) - De kritiek op het Koningslied is gedeeltelijk aan Het Nationaal Comité Inhuldiging te wijten. "Onze opdracht was een tekst van ons allemaal te maken", zei Joop van den Ende van het comité maandagavond in De Wereld Draait Door. "Ik denk dat we daarin doorgeschoten zijn."

Meer dan 3300 mensen stuurden een zin in voor het officiële Koningslied. "Er zijn zinnen, liedjes en woorden binnengekomen", aldus Van den Ende. "Daarmee hebben we een harnas gelegd om de makers heen. Als ik er achteraf naar kijk, vind ik dat we teveel gevraagd hebben."

Dat er veel kritiek kwam op het lied, vindt Van den Ende niet zo erg. "Ik vind het leuk als er met humor over gesproken wordt. Maar de kritiek die op John gegeven is... Ik zou hem willen beschermen. Al die gekken die denken dat ze mensen persoonlijk kunnen beledigen: waarom doe je dat? Ik vind dat niet kunnen."

Van den Ende vindt het Koningslied een 'retecommercieel goed lied'. "Als een lied binnen drie dagen op nummer één staat, dan is er een publiek voor. We wilden iets maken wat een breed publiek mooi zou vinden."

Dat het lied grammaticaal gezien niet helemaal klopt, vindt hij niet erg. "Een hele mooie tekst wil niet zeggen dat het een hit wordt. Dit is het, dit lied wordt gezongen en het blijkt een goede keuze want het is nummer één."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren