logo songteksten.net

Jos Stelling deelt oeuvreprijs met Charles Aznavour

(Novum) - Jos Stelling heeft dit weekeinde in de Armeense hoofdstad Jerevan de Parajanov's Thaler Lifetime Achievement Award gewonnen. De Nederlandse regisseur werd geëerd naast de Franse acteur en zanger Charles Aznavour, die de eregast was van het festival.

Ook de Armeense regisseur Nerses Hovhannisyan, de Duitse Margarethe von Trotta en de Hongaarse István Szabó werden onderscheiden met de oeuvreprijs. De 89-jarige Aznavour speelde in films als Tirez sur le Pianiste en Die Blechtrommel.

Stellings film het Meisje en de Dood was op het festival te zien buiten het competitieprogramma. De film met Sylvia Hoeks in de hoofdrol opende vorig jaar het Nederlands Film Festival. De eerste film van de inmiddels 68-jarige Stelling was Mariken van Nieumeghen uit 1979. De film werd geselecteerd in de hoofdcompetitie van het filmfestival van Cannes.

De Nederlandse film Heroin van René Houwen en de Nederlands-Belgische films Het Vijfde Seizoen draaiden wel in de competitie. De films vielen echter niet in de prijzen in Armenië.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren