logo songteksten.net

Justin Timberlake pakt belangrijkste MTV VMA

(Novum/AP) - Justin Timberlake heeft de MTV Video Music Award voor muziekvideo van het jaar gewonnen. De belangrijkste prijs van de prijzenregen was voor de clip bij zijn hit Mirrors. De zanger, die vooraf al de grote favoriet was, werd met in totaal vier beeldjes de grote winnaar van de avond.

Timberlake won ook in de categorieƫn beste montage en beste regie, beide keren met de clip bij zijn hit Suit & Tie. Daarnaast werd hij geƫerd met de Michael Jackson Vanguard Award, een prijs voor artiesten of groepen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de MTV-cultuur.

De andere favoriet Macklemore & Ryan Lewis, die net als Timberlake zes nominaties op zak had, pakte uiteindelijk drie MTV Video Music Awards. Het duo won in de categorie beste video met een boodschap met Same Love, een strijdlied voor het homohuwelijk, en beste hiphopvideo met Can't Hold Us. Laatstgenoemde clip had ook de beste cinematografie.

Andere winnaars waren Taylor Swift voor beste video van een zangeres met I Knew You Were Trouble, Bruno Mars won onder de mannen met Locked Out of Heaven. Thirty Seconds to Mars maakte de beste rockvideo met Up In the Air, Selena Gomez de beste popvideo met Come & Get It en One Direction het beste zomerliedje met Best Song Ever.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren