logo songteksten.net

Katie Melua laat scherp randje zien op nieuw album

(Novum) - Katie Melua laat op haar nieuwe plaat Ketevan een andere kant van zichzelf zien. "Het album is redelijk divers", vertelt de Britse zangeres voor de camera van Novum Nieuws. "Er staan balladachtige liedjes op zoals mensen die van me gewend zijn, maar voor het eerst ben ik er ook in geslaagd om op een album mijn scherpe, rockachtige kant te belichten."

Op het podium laat de 29-jarige zangeres zich wel vaker van haar wilde kant zien. "Als er duizenden mensen naar je optreden komen kun je niet alleen maar langzame, akoestische nummers spelen", legt ze uit. "Je moet voor afwisseling zorgen."

De zangeres verwijst met de titel van haar album naar haar Georgische naam. "Ik ben nu tien jaar bezig als artiest. Bij zo'n mijlpaal kijk je terug op wat je al hebt gedaan en op je jeugd. Ik ben geboren in Georgiƫ en de albumtitel is de lange versie van mijn Georgische naam."

Melua vindt haar roots belangrijk. "Ik ben opgegroeid en naar school gegaan in Groot-Brittanniƫ. Ik zeg altijd dat mijn mentaliteit Engels is, maar mijn hart Georgisch. Ik spreek met mijn vader en moeder Georgisch en ga ieder jaar op vakantie naar Georgiƫ."

Dinsdag werd bekend dat de zangeres op het kerstalbum van Nick & Simon staat. "Ik werd zeven jaar geleden aan ze voorgesteld bij een radioprogramma en ik herinnerde me nog dat het zulke lieve en getalenteerde jongens waren."

Toen Melua hoorde dat Nick het nummer Baby, It's Cold Outside met haar wilde zingen, zegde ze meteen haar medewerking toe. "Het is niet alleen mijn favoriete kerstnummer, maar gewoon echt mijn favoriete nummer. We hebben het opgenomen in Londen terwijl het bloedheet was buiten, maar nadat zij me wat van het album hadden laten horen, was ik meteen in de kerststemming."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren