logo songteksten.net

Kroost André Hazes mist relatieadvies van vader

(Novum) - Dré en Roxeanne Hazes zouden graag relatietips van hun vader André hebben gekregen. "Ik ben nog steeds vrijgezel, dus ik doe toch iets fout", redeneert Dré dinsdag in De Telegraaf. "Ik had graag met papa over vrouwen willen praten."

Ook voor de 20-jarige Roxeanne heeft het overlijden van haar vader invloed gehad op haar liefdesleven. "Ik heb achteraf zitten denken dat de keus voor mijn eerste serieuze vriendje te maken had met hoe ik papa miste. Die jongen was groot en donker. Hij leek gewoon op papa. Maar de relatie was geen lang leven beschoren."

Dré en Roxeanne, voortgekomen uit het derde huwelijk van de zanger, treden andermaal in de voetsporen van hun vader door zelf liedjes te schrijven. "Als ik een meisje leuk vind, ga ik, denk ik, te hard. Wat een andere jongen in een jaar voor haar zou doen, doe ik de eerste week al", vertelt de 19-jarige Dré. "En dan ben ik teleurgesteld over wat er terugkomt. Dus daar heb ik over geschreven. Met een biertje erbij, net als papa."

Ook Roxeanne zette haar gevoelens op papier. "Net als papa houd ik ervan tegen een deadline aan te werken. Ik heb de hele nacht doorgehaald. Het resultaat is onder andere Daar Sta Ik Dan. Een tekst over hoe alleen je je kunt voelen als je ouder wordt, en er niemand is om je te gidsen."

De nummers die de telgen van Hazes schreven staan op het nieuwe album van Dré. Ook maken de liedjes mogelijk deel uit van de Holland Zingt Hazes-concerten, die ook volgend jaar worden georganiseerd door Joop van den Ende. Voor de shows, die Dré en Roxeanne presenteren, zijn de eerste namen al gestrikt. Onder anderen Jeroen van der Boom, Anita Meyer, Danny de Munk en Simone Kleinsma zingen Hazes' hits.

"Zo blijft papa dicht bij ons en zijn publiek", merken Roxeanne en Dré. "We hebben hem nog steeds zo dicht bij ons, ook door die concerten", legt Hazes' dochter uit. "Het voelt niet alsof het al bijna tien jaar geleden is dat hij overleed. Ons gezin heeft het verlies gelukkig nog niet hoeven verwerken. Hij leeft door zijn muziek."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren