logo songteksten.net

Quincy Jones eist miljoenen van familie Jackson

(Novum) - Muziekproducent Quincy Jones is vrijdag een rechtszaak begonnen tegen de erfgenamen van Michael Jackson en Sony Music Entertainment. Jones eist minimaal tien miljoen dollar vanwege misgelopen royalties voor hits die na de dood van Jackson in 2009 opnieuw zijn uitgebracht, schrijft het tijdschrift The Hollywood Reporter.

De 80-jarige Jones heeft de rechtszaak aangespannen omdat in de documentaire This Is It, en op het bijbehorende album, ongevraagd door hem geproduceerde nummers zijn gebruikt. Ook wil hij betaald krijgen voor liedjes die zijn gebruikt in shows van Cirque du Soleil.

Jones vermoedt dat Sony en de familie Jackson bewust aanpassingen en veranderingen aan de nummers hebben gemaakt, zodat hij niet betaald hoeft te worden. ''Hij had het gevoel dat hij niet verder kwam en dat het daarom tijd was voor juridische stappen'', legt de advocaat van Jones zijn beslissing om naar de rechter te stappen uit.

De erfgenamen van Michael Jackson lieten via hun advocaat weten 'bedroefd' te zijn over de beschuldigingen van Jones. ''Voor zover wij weten is meneer Jones passend beloond gedurende de ongeveer 35 jaar dat hij met Michael werkte.'' Jones produceerde Michael Jackson-albums als Thriller, Off the Wall en Bad.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren