logo songteksten.net

Album broer Armin van Buuren ontstond als grap

(Novum) - Het eerste studioalbum van Eller van Buuren, de jongere broer van dj Armin van Buuren, is per ongeluk ontstaan. Eller reist als gitarist al jaren de wereld over met Armin en bewerkte tijdens die tripjes een aantal nummers van zijn broer, die hij op Youtube zette.

"Het is als een soort grapje begonnen", vertelde Eller maandag in Amsterdam bij de presentatie van Eller van Buuren presents Acoustic Dance Music voor de camera van Novum Nieuws. Zijn 'hotelkamersessies' werden echter massaal bekeken, waarop hij besloot een cd op te nemen. "Ik sta nu een keer in de schaduw van mijn broer en dat voelt wel goed moet ik zeggen", reageerde Armin, die vindt dat de plaat 'heel vet' in elkaar zit.

De gebroeders Van Buuren hebben naar eigen zeggen hele trotse ouders. "Dit is wel een glorieus moment voor onze moeder", denkt Armin, die de cd van zijn broer ziet als een eerbetoon aan haar. "Haar positieve energie heeft ons zo ver gebracht. Ze stond altijd voor ons klaar. Dat doen alle moeders natuurlijk voor hun kinderen, maar het bijzondere aan onze moeder was dat ze thuis ondanks alles altijd de vrolijke noot was. Er was altijd muziek, vrolijkheid en gezelligheid."

Of er een tweede plaat komt, weet Eller nog niet. "Tijdens de komende wereldtoer van Armin gaan we sowieso weer akoestische sessies opnemen en misschien dat er nog een album komt. We gaan zeker meer doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren