logo songteksten.net

Armin van Buuren strijdt tegen drankmisbruik

(Novum) - Armin van Buuren is een jaar lang het gezicht van een campagne tegen alcoholmisbruik. De dj nam ook het nummer Save My Night op voor de campagne Dance More, Drink Slow. Dat maakte Heineken, die de campagne bedacht, maandag bekend.

"Als ik optreed voor duizenden muziekliefhebbers wil ik dat ze van het moment genieten en dat herinneren als de avond is afgelopen", legt de dj uit. "Dit betekent dat je met mate drinkt zodat het moment niet verloren gaat."

Van Buuren besloot mee te werken aan de campagne omdat hij het 'een kans vond om meer contact te maken met het publiek en verandering in gedrag te bevorderen'. "Het verantwoordelijk drinken van alcohol is een belangrijke kwestie en om muziek te gebruiken om een boodschap over te brengen op de dansvloer is uniek."

Dance More, Drink Slow, dat in meer dan twintig landen te zien is, komt ook met de bijbehorende film The Experiment. In de film zijn twee clubavonden te zien met twee verschillende dj's, onder wie Armin van Buuren. The Experiment, die op internet te zien is, moet aantonen dat een dj invloed heeft op zijn publiek. Sinds 1 januari zijn in Nederland de alcoholregels aangescherpt. Jongeren onder de 18 mogen geen alcohol meer kopen of bestellen in de horeca.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren