logo songteksten.net

Geen tweede proces in zaak Michael Jackson

(Novum/AP) - De zaak die de nabestaanden van Michael Jackson verloren van concertpromotor AEG Live wordt niet herzien. Een rechter heeft het herzieningsverzoek van Jacksons moeder Katherine maandag afgewezen. De Jacksons, die AEG medeverantwoordelijk houden voor de dood van de King of Pop, blijven zich verzetten tegen hun nederlaag.

Een rechter oordeelde maandag dat de jury van het proces over de juiste informatie beschikte en dat er geen fouten zijn gemaakt die een herziening rechtvaardigen. Daarmee veegde de rechter het bezwaar van Katherine tegen de uitspraak van de jury in oktober van tafel.

Advocaten van de nabestaanden hebben aangekondigd het afgewezen herzieningsverzoek aan te vechten bij een hogere rechtbank. "Wij geloven dat er tal van manieren zijn waarop we een beroep kunnen winnen."

Een jury oordeelde begin oktober dat AEG niet nalatig is geweest bij het inhuren van Murray. Daarmee verloren de Jacksons de rechtszaak. Katherine liet het er niet bij zitten en vroeg om een herziening.

De nabestaanden wilden miljoenen dollars zien van AEG. Volgens hen stelde de concertpromotor lijfarts Conrad Murray aan. Murray zat jarenlang achter de tralies omdat hij Michael Jackson in juni 2009 een overdosis propofol toediende. Hij werd verdeeld tot vier jaar cel wegens dood door schuld. In oktober kwam hij vervroegd vrij.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren