logo songteksten.net

Sharon den Adel heeft behoefte aan 'gewoon' leven

(Novum) - Sharon den Adel geniet met volle teugen van Within Temptation. Toch heeft de zangeres nu meer dan vroeger behoefde aan 'een gewoon leven'. "De momenten thuis probeer ik dan ook heel bewust in te vullen", legt de 39-jarige Den Adel uit voor de camera van Novum Nieuws.

"Je moet er best veel voor laten, je bent veel op toer", zegt Den Adel over Within Temptation, dat niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland populair is. "Dat betekent dat je er heel vaak niet kunt zijn voor vrienden en familie. Je mist het normale leven toch een beetje."

Den Adel merkt dat ze sommige dingen wil inhalen. "Ik ben eigenlijk nooit echt uit gegaan toen ik een twintiger was. Ik was altijd al, vanaf heel jong, met muziek bezig. Op de momenten dat ik nu thuis ben, denk ik: laat ik toch maar eens uitgaan. Het is toch een behoefte die nooit vervuld is geweest."

Spijt van de offers die ze heeft moeten brengen, heeft Den Adel niet. "Ik ben altijd heel gelukkig geweest. Maar nu heb ik wat meer de behoefte om het gewone leven wat meer mee te maken", vertelt de zangeres, die drie kinderen heeft met Within Temptation-gitarist Robert Westerholt.

Hoewel Den Adel geniet van de tijd die ze thuis heeft, kan ze niet wachten om weer te gaan toeren. Within Temptation trekt vanaf volgende maand door Europa. "Natuurlijk heb ik daar zin in. Als je lange tijd aan een plaat gewerkt hebt, is het altijd leuk om te zien hoe mensen reageren op de nieuwe nummers."

Het nieuwe album van Within Temptation, Hydra, ligt eind deze maand in de winkels. "De titel staat voor onze muzikale diversiteit", legt Den Adel uit. De titel van het zesde studioalbum van de metalband verwijst naar Hydra van Lerna, een slangachtig wezen uit de Griekse mythologie met meerdere koppen. "Elk hoofd staat voor een ander karakter van onze muziekstijl."

Volgens Den Adel is Hydra een mix van oud en nieuw. "De nieuwe dingen zijn bijvoorbeeld samenwerkingen met andere artiesten, zoals Xzibit." De rapper, vooral bekend van zijn hit Paparazzi uit 1997, is te horen op het nummer And We Run. Ook fans van het vroegere werk van Within Temptation komen volgens Den Adel aan hun trekken. Zo pakt de band terug op gitaartechnieken en basgitaarloopjes van vroeger. "Dat zijn dingen die we een tijd lang niet hebben gebruikt, maar nu weer terugkomen. Deze plaat is diverser dan ooit, daarom past de titel zo goed."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren