logo songteksten.net

Young the Giant neemt muziek minder serieus

(Novum) - De Amerikaanse band Young the Giant heeft voor zijn nieuwe plaat Mind over Matter geleerd muziek minder serieus te nemen. "We denken veel minder na voordat we schrijven en laten het meer op zijn beloop", zegt zanger Sameer Gadhia tegen Novum Nieuws. "We zijn gaan jammen en zagen wel waar we uitkwamen."

De band, die in 2010 het debuutalbum Young the Giant uitbracht, had na het toeren geen zin om meteen de studio in te duiken. "Ik denk dat we elkaar na al die tijd wel een beetje zat waren", vervolgt Gadhia. "We wilden even niet met elkaar of muziek bezig zijn. We hebben eerst met elkaar tijd doorgebracht en veel gebasketbald. Het heeft ons heel goed gedaan om de muziek even met rust te laten."

De mannen hadden ook last van een blokkade tijdens het schrijven. "We konden ons er niet toe zetten. We hebben ook lang gedaan over het nummer Mind over Matter", legt de andere gitarist Eric Cannata uit. "Toen we dat liedje hadden geschreven, bleef de rest vanzelf komen."

Young the Giant denkt dat de meer ontspannen manier van muziek het album, dat vrijdag verschijnt, goed heeft gedaan. "We zijn ontzettend trots op de plaat", zegt gitarist Jacob Tilley."Toen we begonnen waren we pas twintig en nu hebben we meer ervaring. Ik was tijdens het schrijven echt nog zoekende naar mijn eigen stem, maar die heb ik nu wel gevonden", vult de zanger aan.

De band, die in Nederland bescheiden hits had met de nummers My Body en Cough Syrup, hoopt in de toekomst te gaan toeren door Europa. "We hebben het westen van Europa wel gezien, maar de rest nog niet. Dat lijkt me fantastisch", zegt basgitarist Payam Doostzadeh. Ook een nummer 1-hit ziet Young the Giant wel zitten. "Maar dan alleen per toeval", zegt de zanger. "Ik schrijf geen liedjes met dat doel in mijn achterhoofd. We willen gewoon mooie muziek maken en optreden. De rest is minder belangrijk."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren