logo songteksten.net

Lady Gaga en Elton John maken kans op homoprijs

(Novum) - Lady Gaga en Elton John zijn genomineerd voor een GLAAD Media Award. Beide artiesten, die de prijs van de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation al eerder wonnen, maken kans om gekroond te worden tot opvallendste artiest. Ook de bands Goldfrapp en Vampire Weekend en het duo Tegan & Sara werden in deze categorie genomineerd.

De GLAAD Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan media die een eerlijk beeld geven van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. Ook onder meer de films Dallas Buyers Club en Kill Your Darlings en de tv-series Grey's Anatomy, die al eerder met de roze prijs werd onderscheiden, en Glee maken kans op een award. Daarnaast strijden ook onder meer documentaires, tijdschriften, krantenartikelen en strips tegen elkaar.

De prijzenregen heeft ook categorieën voor Spaanstalige media. Zo worden awards uitgereikt aan onder meer talkshows, televisiereportages en krantenartikelen. De GLAAD Media Awards worden dit jaar voor de 25e keer uitgereikt in twee ceremonies, op 3 maart in New York en op 12 april in Los Angeles. Het is niet duidelijk welke prijzen waar worden uitgereikt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren