logo songteksten.net

James Blunt neemt Amsterdamse fiets mee op tournee

(Novum) - James Blunt heeft zondag in Amsterdam een fiets gekocht om de rest van zijn tournee te gebruiken. "Dit is de beste plek ter wereld om een fiets te kopen", zegt de zanger tegen Novum Nieuws. Blunt wil tijdens zijn wereldtournee met zijn toerfiets de verschillende steden verkennen. "Het wordt een snel ritje langs de toeristische hoogtepunten."

De Britse Blunt, die zondag optreedt in de Amsterdamse Heineken Music Hall, is erg trots op de tournee voor zijn in oktober verschenen vierde plaat Moon Landing. "Het is letterlijk een maanlanding. Het is de grootste toer die we ooit hebben gedaan." De zanger denkt ook dat hij van de zomer nog een keer terugkeert naar Nederland voor het festivalseizoen. Welke weet hij nog niet. "Voor zover ik weet kom ik weer terug. Geweldig, want ik heb hier eerder op festivals gespeeld en dat was erg leuk."

De zanger vindt het fijn dat hij tijdens zijn toer de nieuwe nummers van zijn meer persoonlijke plaat ten gehore kan brengen. "Het vorige album schreef ik meer voor het publiek en het waren nummers met meer gitaren die ik in grote stadions kon spelen", legt Blunt uit. "Het was ontzettend leuk, maar ik moest weer terug naar waar ik me goed bij voelde."

Hoewel de zanger zijn vorige plaat meer voor anderen schreef dan voor zichzelf, is hij normaal gesproken niet zo bezig met de mening van anderen. "Iedereen krijgt slechte kritiek". Zo neemt Blunt op Twitter graag mensen op de hak die zich negatief over hem uitlaten. "Pennen zijn net als anussen, iedereen heeft er een. Ik neem dat niet zo serieus."

De 40-jarige Blunt vindt het wel belangrijk dat hij en zijn band blijven letten op een goede show. "De reactie van het publiek is heel belangrijk voor me. Elke avond bekijken we achteraf of we iets kunnen verbeteren of anders kunnen doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren