logo songteksten.net

Vader Abraham prijst Common Linnets de hemel in

(Novum) - Pierre Kartner is ervan overtuigd dat Calm after the Storm, het nummer waarmee Ilse DeLange en Waylon naar het Eurovisie Songfestival gaan, een internationale hit wordt. "Dit is een extreem goed countrydeuntje, waarvoor eerst Amerika en vervolgens de rest van de wereld massaal warm zal lopen", zegt Kartner, alias Vader Abraham, in het AD.

De 78-jarige Kartner vergelijkt The Common Linnets, zoals DeLange en Waylon zichzelf noemen, zonder aarzelen met countrysterren Dolly Parton en Kenny Rogers. "Calm after the Storm heeft hetzelfde topniveau en dezelfde cadans als hun megahit Islands in the Stream. Eenmaal gehoord krijg je het niet meer uit je bovenkamer."

Hoewel niet iedereen zijn enthousiasme deelt over Calm after the Storm, verdienen The Common Linnets volgens Kartner een pluim. "Het verdient een groot compliment dat ze hiermee naar Kopenhagen gaan. Ze lijken nu nog een dissonant die zal ondersneeuwen bij alle andere inzendingen. Maar geloof me, overal op aarde zullen de kassa's keihard rinkelen voor dit nummer. Ze gaan, mits ze het een octaaf hoger zingen, een nieuwe festivaltrend zetten. Daar durf ik vergif op in te nemen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren