logo songteksten.net

Kroost André Hazes zoekt advies voor zenuwen

(Novum) - Voor Roxeanne en Dré Hazes breken weer een paar spannende dagen aan. De twee jongste kinderen van André Hazes staan donderdag en vrijdag weer op het podium in het kader van Holland Zingt Hazes. "We zijn best wel nerveus", biecht Roxeanne op voor de camera van Novum Nieuws.

Voor advies over hoe om te gaan met zenuwen zouden Roxeanne en Dré maar wat graag aankloppen bij hun in 2004 overleden vader. "Papa was ook altijd heel erg nerveus voor een concert", weet de 21-jarige Roxeanne. "Ik had wel willen weten wat hij daaraan deed. Het is wel erg jammer dat we hem dat niet meer kunnen vragen."

Dré blijft nuchter. "Een beetje nervositeit is ook wel normaal. Als je geen zenuwen meer hebt, dan is het niet leuk. Je bent altijd gespannen voor het publiek en de reacties." De 20-jarige zoon van Hazes omschrijft de spanning als 'een mix van adrenaline en er heel veel zin in hebben'. "Dat kan af en toe heel hoog oplopen."

Niet alleen met het omgaan met zenuwen had André zijn kinderen kunnen helpen, denken de twee. "Papa was de grootste volkszanger van Nederland, dat vind ik hem eigenlijk nog steeds. Ik weet zeker dat hij ons echt wel bepaalde adviezen had kunnen geven over het vak", zegt Roxeanne. "We zouden geen betere zangcoach kunnen hebben", vult Dré aan. "Onze vader heeft zo veel meegemaakt in het vak dat hij ons voor heel veel dingen had kunnen behoeden."

Toch redden hij en zijn zus zich prima, zegt Dré. "We hebben toch alles op eigen beentjes moeten doen. Het is zonde dat onze vader ons niet meer kan helpen, maar we doen het zelf en slaan ons er wel doorheen."

Gelukkig staan de twee Hazes-telgen er niet helemaal alleen voor. "We hebben natuurlijk ook een hele goede moeder die ontzettend slim is en papa altijd heeft bijgestaan en heeft geholpen in dit vak", zegt Roxeanne over haar moeder Rachel. "Mama neemt wat dat betreft de zorg op haar."

De twee zijn 'ontzettend trots' op de Holland Zingt Hazes-concerten. "Dat iedereen na tien jaar nog steeds papa's liedjes zo graag wil meezingen en het feest wil meebeleven, dat maakt je als kind heel trots", glundert Roxeanne. "Het brengt vreugde met zich mee maar ook zeker emotie."?

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren