logo songteksten.net

Flea van Red Hot Chili Peppers komt met memoires

(Novum/AP) - Flea werkt aan zijn memoires. De bassist van de Red Hot Chili Peppers heeft een contract getekend bij de Amerikaanse uitgever Grand Central Publishing, onderdeel van het grote uitgeefconcern Hachette Book Group. Het boek van de 51-jarige muzikant, die eigenlijk Michael Balzary heet, is nog titelloos en moet lezers een kijkje gunnen in zijn 'intense en dynamische leven', zo meldt de uitgever.

Flea laat weten het boek als 'heilig' te beschouwen. Zijn bandleden hebben zijn identiteit mede gevormd, aldus de bassist. Hij leerde zanger Anthony Kiedis al op jonge leeftijd kennen. Ze werden beste vrienden en richtten samen een band op. Later vormden ze met andere vrienden de Red Hot Chili Peppers.

Naast gitaar speelt Flea ook trompet. Hij bracht eind 2012 een EP uit met de titel Helen Burns, een minialbum met zes nummers waarop hij ook de trompet ter hand nam. Ook Patti Smith is op de EP te horen. Naast zijn muziek is Flea af en toe in films te zien. Zo had hij een kleine rol als een van de nihilisten in de cultklassieker The Big Lebowski uit 1998.

Het boek beslaat de dertig jaar die Flea met de Red Hot Chilli Peppers optrad en over de wereld reisde. De band heeft meer dan tachtig miljoen platen verkocht en werd in 2012 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren