logo songteksten.net

MGM gelooft concurrent Universal niet

(Novum) - Filmstudio MGM vertrouwt concurrent Universal niet op zijnblauwe ogen. MGM, de eigenaar van de James Bondfilms, klaagde Universal eerder deze maand aan wegens plannen voor een film die wel erg op een Bondfilm zou lijken. Universal noemde die aanklacht 'prematuur', omdat het nog slechts om een manuscript zou gaan waar nog van alles aan zou veranderen. MGM is daarmee nog niet gerustgesteld.

MGM liet begin deze maand weten dat het scenario dat Universal verfilmt gaat over een geheimagent in een smoking die voor de Britse geheime dienst werkt, een '00'-kenmerk heeft en Engeland moet redden van een superschurk. Kortom, vindt MGM, meer dan reden genoeg om aan te nemen dat het filmpubliek het personage verwart met James Bond. Daarnaast zou Universal al een regisseur en vier acteurs hebben aangetrokken op basis van het script.

Universal reageerde maandag met een verklaring. "We hebben MGM al nadrukkelijk aangegeven dat wij het scenario dusdanig aanpassen dat er geen sprake is van schending van auteursrecht. Dat proces is momenteel aan de gang en gaat nog maanden duren."

MGM heeft laten weten daar geen genoegen mee te nemen. "Wat Universal feitelijk tegen ons zegt is: vertrouw ons nou maar, het komt allemaal goed, maar het kost tijd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren