logo songteksten.net

André Rieu walst Rusland nog niet binnen

(Novum) - André Rieu hoeft niet zo nodig snel succes te hebben in Rusland. De violist, die nog niet zo bekend is in het land, probeert op een ontspannen manier Rusland binnen te walsen. "Aangezien ik 120 word, heb ik nog ruim de tijd", zegt de 64-jarige Rieu tegen Novum Nieuws.

De muzikant treedt al op in landen als Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. "Een jaar heeft maar 365 dagen en ik word dit jaar 65. Momenteel geven we ongeveer 120 concerten per jaar", legt Rieu uit. "Heel veel meer kan gewoonweg niet. Is het niet dit jaar, dan is het volgend jaar."

Rieu probeerde vorige week China aan zijn voeten te krijgen. De violist stond vorige week dinsdag en zaterdag in het land op het podium en hoopt dat de shows het begin zijn van een hele succesvolle carrière in Azië. "Ik zou het prachtig vinden hier vaak te mogen spelen. Als ik hier ben proberen we zo veel mogelijk promotie te maken." De koning van de wals hoopt dat zijn concerten ook in Azië op televisie komen. "Dat is het belangrijkste dat er moet gebeuren."

De eerste optredens in China waren extra spannend voor Rieu. "Je weet nooit hoe mensen gaan reageren en of ze het wel leuk vinden wat ik doe", legt hij uit. Volgens de violist deden de Chinese fans erg leuk mee. "Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van het publiek, vooral in China niet. Maar de zorgen waren voor niks."

Rieu vindt vooral de energie van het publiek belangrijk als hij op het podium staat. "Ik sta, in tegenstelling tot een gewone dirigent, niet met mijn rug naar het publiek maar met mijn gezicht. Ik zie het publiek de hele avond en zij mij", legt hij uit. "De interactie met hen is cruciaal voor het slagen van de avond. En het is iedere avond weer spannend of we het kunstje geklaard krijgen."

Hoewel de violist het spannend vond in China op te treden, was de voorbereiding op de concerten niet anders dan normaal. "Het is zorgen dat ik honderd procent alles beheers." Ook de zenuwen zijn altijd erg aanwezig bij Rieu. "Ik vraag me altijd af voordat ik het podium op ga waarom niet een echt vak heb geleerd. Zelfs nog voor de thuisconcerten op het Vrijthof."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren