logo songteksten.net

Soapie Everon Jackson Hooi uit de kast

(Novum) - Everon Jackson Hooi valt toch op mannen. De 31-jarige Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur komt in het nieuwe nummer van L'Homo uit de kast. Geruchten dat Hooi homoseksueel is, deden al jaren de ronde.

"Er is een heel lang proces aan vooraf gegaan, hij heeft het er heel moeilijk mee gehad", weet Linda de Mol, hoofdredactrice van L'Homo. "Ik vind het mooi dat hij zegt: ik vertel het één keer." Hooi liet jarenlang in het midden of hij op mannen of vrouwen valt. "Hij wil zijn verhaal doen voor al die jongens die misschien in dezelfde situatie zitten. Daarna is het voor hem klaar."

De Mol geeft de acteur, die van Antilliaanse afkomst is, daarin groot gelijk. "Het is eigenlijk idioot dat je als bekende Nederlander bijna een persconferentie moet geven om duidelijk te maken wat je geaardheid is", zegt De Mol tegen Novum Nieuws. "Ik hoef geen persconferentie te geven om te vertellen dat ik heteroseksueel ben."

Over de geaardheid van Hooi doen al jaren de wildste verhalen de ronde. Zo dook twee jaar geleden een gerucht op dat Hooi zijn GTST-collega Ferry Doedens alle hoeken van zijn kleedkamer liet zien. Hoois coming out is in de showbusinesswereld geen verrassing. "Albert Verlinde wist het al een hele tijd", weet ook De Mol. "Everon vindt het heel bijzonder dat hij het toch niet naar buiten heeft gebracht."

De Mol schat in dat Hooi voor haar blad heeft gekozen omdat hij het artikel voor publicatie door kon nemen. "Als je één keer je verhaal doet, wil je ook dat het er zo staat als jij voor ogen hebt. Dat kan met een interview op schrift makkelijker dan wanneer er een camera op je snufferd staat."

Volgens De Mol kan Hoois verhaal andere homo's helpen. "Ik denk dat hij er heel goed aan heeft gedaan. Je leest hoe moeilijk het is om niet jezelf te kunnen zijn. Je wordt zo geboren, je bent zo. Iedereen die in dezelfde situatie zit, heeft daar wel iets aan. Het is mooi dat hij dit zo doet."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren