logo songteksten.net

Prins William herdenkt moeder in Australië

(Novum) - De Britse prins William heeft de aankomst van zijn gezin in Australië aangegrepen voor een moment van reflectie. Bij een speech in Sydney sprak de prins woensdag over de liefde die zijn in 1997 overleden moeder Diana had voor het land.

"Catherine en ik hebben lange tijd uitgekeken naar dit bezoek aan Australië", tekende het Amerikaanse blad Us Weekly op uit de mond van de 31-jarige William, die opmerkte dat de verslaving van zijn grootmoeder koningin Elisabeth aan Australië 'besmettelijk' is. "De majesteit zei onlangs nog dat ze zich bevoorrecht voelde dat ze de economie in Australië sinds haar eerste bezoek zestig jaar geleden heeft zien groeien."

Vervolgens sprak de prins over band die hij, zijn vrouw Kate, zijn broer Harry en zijn moeder Diana hadden en hebben met het land. "Harry was vereerd dat hij vorig jaar werd uitgenodigd voor de vlootschouw in Sydney en ik weet dat mijn vader erg heeft genoten van zijn bezoek in het kader van het jubileum van de koningin. De diepe affectie van mijn moeder voor Australië behoeft geen verdere uitleg."

Diana, die op 36-jarige leeftijd overleed, was in 1996 voor het laatst in Australië. Haar zoon maakt nu met zijn gezin een drie weken durende reis door Nieuw-Zeeland en Australië.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren