logo songteksten.net

Afscheid doet Paul Witteman pijn

(Novum) - Het besluit om te stoppen met Pauw & Witteman is Paul Witteman niet in de koude kleren gaan zitten. "Je zegt niet alleen je medewerking aan het programma op, maar ook je medewerking aan de medewerkers", zei hij woensdagavond in De Wereld Draait Door. "Dat is toch een soort afscheid. Dat doet mij pijn." Eerder op de dag werd bekend dat hij en Jeroen Pauw stoppen met hun talkshow, op initiatief van Witteman.

"Om half twee 's nachts naar bed, dat begon mij op te breken. Het was voor mij vooral het tijdstip", motiveerde de 67-jarige presentator. Hij is ondanks alles 'heel tevreden met de beslissing'. De veertien jaar jongere Pauw snapt dat best. "We hebben met regelmaat geprobeerd elkaar daarin scherp te houden", voegde hij toe. Deze reeks merkte hij dat de talkshow vaak 'net niet' was. "Het is zo dat ons programma niet het beste seizoen heeft gehad."

De VARA zendt de laatste Pauw & Witteman uit op 23 mei. Pauw keert na de zomer met een eigen show terug op hetzelfde tijdstip, Witteman gaat nieuwe programma's presenteren over muziek, politiek en wetenschap.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren