logo songteksten.net

Mannen mogen Levtsjenko bewonderen, niet aanraken

(Novum) - Jevgeni Levtsjenko heeft er geen enkel probleem mee dat mannen hem adoreren. De 36-jarige oud-voetballer siert de nieuwste editie van tijdschrift L'Homo en veel heren zullen zich verlekkeren aan de weinig verhullende foto's van de heteroseksuele Oekraïner. "Ik vind het allemaal prima, zolang ze maar niet aan me komen", zegt hij voor de camera van Novum Nieuws.

Levtsjenko ging in op het verzoek van hoofdredactrice Linda de Mol, omdat hij wilde opstaan tegen de slechte behandeling van homo's. "Niet alleen in Rusland, ook in Oekraïne waar ik geboren ben. Maar ook in Afrika, in Uganda bijvoorbeeld. Dat zijn toch dingen die je in je achterhoofd hebt als je aan zo'n shoot meedoet."

"Het is een hele belangrijke boodschap om duidelijk te maken, zeker vanuit de sportwereld", aldus Levtsjenko. "Het zijn taboe's in de sportwereld en in de machocultuur in Oekraïne en Rusland en daar wilde ik heel graag aandacht aan besteden."

Het is overigens niet de eerste keer dat hij op de cover van L'Homo staat. In 2011 deed Levtsjenko dat al met meerdere andere sporters.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren