logo songteksten.net

Pompeii-acteur wordt wel eens moe van eigen naam

(Novum) - Adewale Akinnuoye-Agbaje krijgt wel eens schoon genoeg van zijn eigen naam. Vooral als journalisten die zo nodig correct willen uitspreken. "Ik vraag meestal aan mijn manager of ze aan alle interviewers kan vragen er maar niet eens over te beginnen", zegt de Londenaar van Nigeriaanse komaf tegen Novum Nieuws.

"Of ik vraag of ze het maar gewoon bij Adewale houden", gaat de 46-jarige acteur verder. "Of Triple A, zoals veel van mijn collega's mij noemen."

Akinnuoye-Agbaje is vanaf donderdag te zien in de spektakelfilm Pompeii, over de verwoesting van de stad Pompeii in het jaar 79. Hij speelt de gladiator Atticus die op leven en dood moet vechten in de arena van de welvarende Romeinse stad. Terwijl de bevolking zich opmaakt voor de gevechten en de stad volloopt met genodigden uit alle windstreken heeft niemand in de smiezen dat de nabijgelegen vulkaan Vesuvius op uitbarsten staat.

Het is niet alleen afzien waar het zijn naam betreft, zucht Triple A. "Voor deze film moesten we dagenlang doorbrengen op een set vol namaakas en vettige rook", zegt hij. "Maar het moeilijkste was zonder meer in de bloedvorm van gladiator komen. We moesten heel vetarm eten en moesten zo'n zes keer per nacht geroosterde kipfilets naar binnen werken. Daar kwam dan vier uur trainen per dag bij, en dan moesten de opnames nog beginnen. Dat is echt zonder meer het zwaarste wat ik ooit heb moeten doen."

Gelukkig is alles maar relatief. Op de vraag of hij dan eens het naamkaartje van de Nederlandse journalist wil voorlezen, antwoordt Adewale in eerste instantie een laconiek 'sure'. Maar bij het zien van de voor de meesten onuitspreekbare klanken begint hij te lachen. "Tja, ik begrijp wat je bedoelt. Waar zeur ik eigenlijk over?"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren