logo songteksten.net

Triggerfinger blij met 'groovende' plaat

(Novum) - Ruben Block, Mario Goossens en Paul Van Bruynstegem, die samen Triggerfinger vormen, zien hun nieuwe plaat als 'een logische stap vooruit'. "We hebben het met dezelfde ingrediƫnten gedaan, zijn nog altijd een trio, maar komen met een ander soort nummers", vertelt Block, de zanger van het Vlaamse trio, aan Novum Nieuws. "Het heeft geen zin om twee keer dezelfde plaat te maken."

By Absence of the Sun is is meerdere opzichten beter dan voorganger All This Dancin' Around uit 2010, vinden de bandleden. "Bepaalde dingen zijn dit keer beter uitgewerkt, waaronder de teksten", vindt Van Bruynstegem, de bassist van het Vlaamse trio. "Ik vond die van de vorige plaat ook goed, maar aan deze teksten zijn wel speciaal gewerkt. Wat er ook beter uitkomt en wat voor ons heel belangrijk is: de grooves. Wij willen per se niet in het straatje geduwd worden van 'rockband moet luid spelen en voor de rest mag dat zo lomp en vierkant klinken als iets'."

"Het moet sexy zijn, het moet elegant zijn, het moet stuwen, het moet pompen, het moet kreunen, er moet seks in zitten gewoon", gaat Van Bruystegem verder. "Er zijn helaas weinig rockbands die dat hebben, die daar aandacht aan schenken." Volgens de bassist spelen bands als Limp Bizkit voornamelijk 'op impact'. "Da's vrij steriel, dat beweegt niet, het is rechtgezet met de computer. Het ademt niet meer, het klinkt nauwelijks nog menselijk."

Tussen rockbands bestaan grote verschillen, ook al horen mensen die niet altijd door het gebruik van elektrische gitaren, stelt Van Bruynstegem. "Als je met je kont kunt schudden en je wordt erdoor gepakt, dan is het niet zomaar rock, dan is het goede muziek."

Eigenlijk was het de bedoeling dat Triggerfinger eind 2012 zijn nieuwe album al zou opnemen, maar het plotselinge succes van cover I Follow Rivers gooide roet in het eten. "Het probleem was nu wel dat we een plaat gemaakt hebben in een jaar dat we ook volle bak aan het toeren waren", zegt Block. "Dat was wel druk, twee dingen zo kort op elkaar te doen. Bij toeren en live spelen geef je output, dan perform je. En een plaat maken en schrijven, da's een ingetogen proces, dan keer je terug naar binnen en ga je dingen bedenken en overdenken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren